logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

Aktuálně - probíhá úklid, cyklostezka a lázeňský park uzavřeny

Publikováno 25.9.2024

Vodní toky jsou v normálu, takže v Hranicích již od pondělního rána 16. září začali Ekoltes Hranice a.s. i hasiči postupně s úklidem po povodních a větrném počasí.  Problémem není jen nutnost čerpání vody ze zaplavených míst, ale  hlavně  popadané a polámané stromy. Půda je podmáčená, takže další stromy mohou ještě spadnout.

 

Lázeňský park a cyklostezka Bečva ještě uzavřeny

Zatím stále není povolen vstup do lázeňského parku v Teplicích nad Bečvou, kde jsou popadané stromy a hrozí, že ještě nějaký spadne. Naopak hranická sídliště i Sady Čs legií byly zkontrolovány a  jsou v pořádku.

 Ale přesto doporučujeme dbát zvýšené opatrnosti, zvláště v lokalitách, kde existuje nebezpečí pádu poškozených stromů nebo větví. Proto důrazně doporučujeme – odložte  procházky do lesa. Do některých lesů byl navíc zakázán vstup. Byla vydána veřejná vyhláška - opatření obecné povahy. o dočasném vyloučení vstupu do lesa, a to na vymezených územích.

Zároveň, pokud si ve městě  například na sídlišti všimnete stromu, který by mohl spadnout, nebo hrozí pád větví, zavolejte prosím na krizovou linku 721 204 299, která zůstává  k dispozici na hlášení  závad.  Nebo informujte město prostřednictvím mobilní aplikace Munipolis  (hlášení závad).

Zatím je také uzavřena cyklostezka Bečva, jak směrem na Rybáře , tak i směrem na opačnou stranu od Hranic k Ústeckému mostu.  Cyklostezky zatarasily popadané stromy, a nánosy nečistot. Stromy jsou již odstraněné,  nánosy odstraníme v nejbližších dnech.

Plovárna Hranice

Hranická Plovárna  je téměř celá mimo provoz. Navštívit lze fitness centrum, využít wellness služby a plavání pro maminky.  Vnitřní  i venkovní bazén jsou na neurčito uzavřeny 

Svozy odpadu a kontejnery

Ekoltes Hranice oznamuje, že veškeré volné kontejnery jsou umístěny  v postižených oblastech, zejména v zahrádkářské kolonii.

Sbírka na postižené 

Charita pomáhá obětem letošním povodním. Pokud se chcete do pomoci postiženým spoluobčanům zapojit, dozvíte se podrobnosti na jejích stránkách.
  

Starší články naleznete ve složce "Povodně 2024"

Ve fotogalerii uvidíte, jak vypadá okolí teplických tenisových kurtů týden po povodních.

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies