logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

Blíží se nutná výměna kotlů – využijte dotace dokud to lze

Publikováno 18.6.2024

Blíží se poslední šance na kotlíkové dotace! Příjem žádostí na kotlíkové dotace V. v Olomouckém kraji končí 30.8.2024. Od 1. září 2024 bude v České republice zakázaný provoz kotlů první a druhé emisní třídy. Ministerstvo životního prostředí varuje, že další odklad už nepřijde. Pokud chcete vyhnout se pokutám až do výše 50 tisíc korun, vyměňte kotel včas, dokud jsou poskytovány dotace, poté už budete muset zaplatit vše ze svého.

Finanční podporu na výměnu kotlů lze čerpat například v rámci programů kotlíkových dotací Olomouckého kraje, nebo z programů Státního fondu životního prostředí ČR, jako je třeba Nová zelená úsporám. (www.sfzp.cz/dotace-a-pujcky/kotlikove-dotace/ ).

Město Hranice se zapojuje do programů kotlíkových dotací finančními příspěvky občanům, kteří jsou vlastníky nemovitostí na území města. V rámci dotačního programu "Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji V" podpoříme jednotlivé fyzické osoby, které jsou vlastníky či spoluvlastníky nemovitosti na území města Hranic a zároveň úspěšnými žadateli o dotaci od Olomouckého kraje. Formuláře žádostí a bližší informace naleznete na webu www.kr-olomoucky.cz/kotlikove-dotace-v-olomouckem-kraji-cl-3135.html.

 

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies