logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

Cykloběh proti drogám letos startoval z Hranic

Publikováno 10.6.2024

Jubilejní 20. ročník Cykloběhu za Českou republiku bez drog, což je největší protidrogová kampaň v Česku, spojená se sportem, startoval letos z Hranic. Akci za město spoluzahájil místostarosta města Hranic Mgr. Karel Machyl,  spolu s tajemníkem městského úřadu Mgr. Vojtěchem Bušinou a ředitelem městské policie Bc. Miroslavem Mannem a účastnili se jí žáci ZŠ 1. máje.

Trasa  letošního  dvanáctidenního Cykloběhu  čítá celkem 1300km a vede přes 42 měst Čech a Moravy.  Tým 8-12 cyklistů-běžců urazí tuto vzdálenost za 10  dní.

 Naše město patří mezi již tradiční zastávky této akce. Chceme totiž podpořit zejména prevenci užívání drog, drogovou gramotnost a osvětu. Bohužel se u nás tato  otázka často podceňuje, což se projevuje na  nelichotivém postavení České republiky v evropských statistikách, kde naši mladiství patří ke špičce v konzumaci legálních i nelegálních drog.

Akce, kterou organizuje  občanské hnutí „Řekni ne drogám, řekni ano životu“, se koná u příležitosti Mezinárodního dne proti zneužívání drog, který připadá na 26. červen.

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies