logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2019 - Hranice oslavily výročí vzniku republiky

Publikováno 29.10.2019

Nedělním koncertem a pondělním lampionovým průvodem oslavilo město Hranice 101. výročí vzniku samostatného Československa. Oslavy byly zahájeny přijetím zahraničních delegací z partnerských měst vedením města Hranic. Koncert ZUŠ Hranice se uskutečnil v Koncertním sále (fotogalerie)

Vystoupil Komorní sbor Cantabile a jako sólisté se představili studenti Janáčkovy konzervatoře Ostrava a Ostravské univerzity Monika Blahová, Michaela Adameová a Dominik Bagar. Na klavír zahráli žáci ZUŠ Hranice Jakub Gadas, Patricie Pivarčová Juračková a Rozálie Čihalová.

Foto: Jiří Necid

Posledním účinkujícím byla Hudecká muzika tvořená mladými absolventy ZUŠ Hranice, která Město Hranice úspěšně reprezentovala na Huygens festivalu 2019 v partnerském městě Leidschendam-Voorburg (Nizozemí).

Lampionový průvod byl tradičně zahájen koncertem Velkého dechového orchestru ZUŠ Hranice v pondělí v 17.30 na prostranství před Zámeckým hotelem, odkud  vyrazil ke Staré radnici. Zde  proběhlo kladení věnců k bustě T.G. Masaryka, projevy a zdravice.  Poté průvod pokračoval do Letního kina, kde byla připravena ohňová show Folleta Ostrava a promítání  filmu Jak vycvičit draka III.

Přílohy ke stažení

Plakát 101 (441,30 KB)

Stáhnout vše

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies