logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

Město se chystá na extrémní počasí, vodní toky již stoupají

Publikováno 14.9.2024

Na následující dny je vydána extrémně vážná meteorologická předpověď s očekáváním vydatných dešťů. Město se proto připravuje na zvýšení hladiny vodních toků. Ty začaly v sobotu odpoledne stoupat- Rožnovská Bečva na 1 . Stupeň povodňové aktivity ,ta Vsetínská i Velička se mu blíží!(sobota 16.00). Deště pokračují.
  • Povodí Moravy s.p.. předběžně odpustilo Bystřičku a zastavilo napouštění jezu po srážce.  Upustilo i Drahotušský rybník
  • Doporučujeme občanům, kteří  bydlí poblíž vodních toků, (nejen Bečva, Velička a Ludina, ale i Račí potok nebo Bezejmenný potok a další)  aby pro jistotu  přesunuli  svůj majetek z ohrožených míst do vyšších poloh. 
  • Společnost EKOLTES a.s provedla kontroly kanalizačních vpustí a jejich preventivní čištění, aby byly schopné pojmout co nejvíce vody.
  • Ekoltes má připravená náhradní čerpadla, která budou ihned nasazena pro čerpání vody z šachet odpadů a kanalizací.
  • Preventivně jsme nainstalovali protipovodňové zábrany na Kropáčově ulici a v Sadech Čs. legií (v hranickém parku), abychom minimalizovali riziko záplav.
  • Město  nechalo společností Ekoltes naplnit  pískem speciální dvoukomorové protipovodňové pytle pro případné použití. Jejich distribuce a odborná instalace na ohrožená místa bude probíhat centrálně prostřednictvím hasičů podle aktuální situace. Proto  v případě potřeby volejte  na linku 150 (112).   
  • Od středy pravidelně zasedá povodňová komise

Rušíme:

Avizované extrémní počasí změnilo víkendové plány v Hranicích. Kvůli nepříznivé předpovědi počasí RUŠÍME páteční i sobotní promítání v Letním kině Hranice a kompletní program DED 2024. (Dny evropského dědictví)

Také sobotní pietní akt k výročí úmrtí T.G. Masaryka se ruší. 

Prosíme, sledujte průběžně aktuální informace a neváhejte kontaktovat příslušné úřady, pokud byste potřebovali pomoc.

 

V roce 2010 byla Bečva plná po okraj, tehdy byly Hranice chráněné na dvacetiletou vodu, letos už je ochrana nastavena díky rozšíření jezu a  zvýšení hrází na vodu padesátiletou. 

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies