logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

Podzemní kontejnery Partyzánská a nádoby na BRO

Publikováno 7.2.2024

Projekt „Podzemní kontejnery Partyzánská a nádoby na BRO“, registrační číslo CZ.05.01.05/05/23_059/0003290 je spolufinancován Evropskou unií. Dotace se poskytuje za účelem realizace projektu v rámci Operačního programu Životní prostředí 2021-2027.

Projekt je zaměřen na navýšení kapacity sběru tříděného odpadu pořízením podzemního kontejnerového stání a navýšení kapacity separovaného sběru biologicky rozložitelného odpadu.

Projekt spočívá ve vybudování podzemního kontejnerového stání (sestava 4 ks podzemních nádob) s objemem 12 m3 na sběr skla, papírů a plastů vč. nápojových kartonů a bude realizován na parcelách č. 2449/1, 2459/1, 1903/2 v k.ú. Hranice. Dále v rámci projektu bude nakoupeno 400 ks bio nádob o objemu 240 l na sběr biologicky rozložitelných odpadů. Tyto plastové nádoby budou umístěny k rodinným domům či rekreačním objektům se zahradou na území města Hranic v rámci stávajících svozových tras a k rozšíření stávající sběrné sítě pro BRO.

Projekt je zaměřen na zkvalitnění nakládání s odpady, separací komunálního odpadu a odpadu podobného komunálnímu odpadu - sběr  biologicky rozložitelných komunálních odpadů, plastů, papíru, skla a nápojových kartonů.

Cílem projektu je zvýšení podílu separovaného odpadu k následnému využití a v návaznosti na to snížení celkové produkce směsného komunálního odpadu. K naplnění cíle dojde zejména zvýšením kapacity relevantních sběrných kontejnerů a nádob. Projekt přispěje k lepší efektivitě a třídění odpadového materiálu a navýšení míry separace odpadu. Sekundárním přínosem realizace je i estetická stránka způsobu sběru tříděného odpadu.

 

Rozpočtové náklady projektu                                                                                                   3 185 776,27 Kč

Dotace Operačního programu Životního prostředí                                                                   2 707 909,83 Kč

Podíl města                                                                                                                                   477 866,44 Kč

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies