logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

Rekonstrukce Zborovské a křižovatky začíná

Publikováno 6.6.2024

Náročná a dlouho očekávaná rekonstrukce ulice Zborovská, která vede od křižovatky u Černého orla  kolem nemocnice až k rondelu, bude zahájena 10. června a potrvá do konce srpna. Po dobu oprav bude  ulice zjednosměrněna. Zároveň bude probíhat přestavba křižovatky U Černého orla na světelnou a oprava části komunikace v ulici Komenského.

Tato důležitá městská komunikace je v havarijním stavu, k její opravě mělo původně dojít už loni. Provedené sondy ale prokázaly vyšší obsah dehtu, než předpokládal projekt, i další komplikace. Proto se musela ještě upravovat projektová dokumentace a akci bylo nutné odložit. Nyní tedy konečně dojde na důkladnou opravu ulice. Ta bude stát kolem 12 milionů korun.  Stávající povrch bude odfrézován a  znovu použit pomocí speciální recyklace za tepla přímo na místě.

Po celou dobu opravy bude na komunikaci probíhat jednosměrný provoz. Ve směru od náměstí 8. května k motorestu Hasičárna (bývalá Sparta). V průběhu opravy bude také nutná v jednotlivých úsecích krátkodobá úplná uzávěrka komunikace. Při této uzávěrce bude zajištěn provoz pro obyvatele sídliště Hromůvka, ulice Palackého a ulice Dukelská přes ulici Plynárenskou. Po celou dobu realizace akce bude zajištěn nepřetržitý vjezd do Nemocnice Hranice. Obyvatelům rodinných domů, kteří mají vjezdy do ulice Zborovská bude operativně oznámen termín, kdy nebude možný příjezd k nemovitostem, přístup bude zachován.

Prakticky zároveň s touto akcí bude  probíhat rekonstrukce křižovatky u Černého orla a její přestavba na světelnou křižovatku. Obé ale bohužel přinese nevyhnutelné dopravní komplikace, je nutné počítat se zdržením. Proto žádáme řidiče o vyšší míru trpělivosti a tolerance.Jelikož se stavební práce budou provádět za provozu dbejte prosím zvýšené opatrnosti a respektujte dopravní značení. Děkujeme za pochopení.

Rekonstrukce se dotkne i autobusových linek

Uzavřeným úsekem jsou vedeny linky VLD v závazku Olomouckého kraje 920535, 920929 dopravce ARRIVA autobusy a.s. Na tyto linky byly vypracovány výlukové jízdní řády, ve kterých je upřesněno vedení, časová poloha spojů a obsluha jednotlivých zastávek. Výlukové jízdní řády platné od 10. 6. 2024 do 6. 9. 2024 přikládáme v příloze.

Bližší informace o uzavírce včetně popisu změn ve vedení autobusové dopravy naleznete zde: https://www.idsok.cz/vyluky/castecna-a-uplna-uzavirka-ulice-zborovska-v-hranicich/.

Přílohy ke stažení

výluka L920535_240610_583967 (144,68 KB)

výluka L920929_240610_583968 (100,69 KB)

Stáhnout vše

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies