logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2020 - Výsledky voleb do kraje a Senátu (video)

Publikováno 12.10.2020

Volby do zastupitelstva Olomouckého kraje a první kolo voleb do senátu proběhly v pátek 2. října 2020 od 14  do 22  hodin a v sobotu  od 8 do 14 hodin. Výsledky se dozvíte ve videu. V druhém kole senátních voleb o týden později obhájila mandát v obvodu 63 - Přerov  Jitka Seitlová  (KDU-ČSL) , která získala 55,9 % hlasů.

Protikandidát Petr Vrána  (ANO) získal 44,1% hlasů. Volební účast byla 18,49 % oprávněných voličů.  Výsledky  (nejen) těchto voleb naleznete na www.volby.cz.

 Došlo ke změně volební místnosti ve volebním okrsku 11. Nebyl to Domov seniorů, ale Domov mládeže Střední lesnické školy Hranice (Jungmannova 616). Město před volbami preventivně provádělo dezinfekci volebních místností.(video)

Důvodem přesunu volební místnosti je snaha ochránit nejzranitelnější skupinu obyvatel před případnou nákazou koronavirem. Tento krok proběhl po konzultacích s hygieniky.

 Volební místnosti naleznete na webu města na úřední desce. Na webu města naleznete i informace o případných  změnách, kdyby došlo k mimořádným opatřením.

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies