logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

Změna dopravy v centru - Zámecká je vyčleněna pro pěší, jezdí se Janáčkovou

Publikováno 18.9.2024

Ode dneška, středy 18. září se mění doprava v centru Hranic. Zámecká ulice se změní na pěší zónu, kde  ale bude umožněn vjezd cyklistů a dopravní obsluhy (zásobování, rezidenti). Doprava bude vedena po ulici Janáčkova.. K této změně jsme přistoupili po dohodě s vlastníky nemovitostí  a provozovateli  obchodů a na doporučení dopravní komise Rady města Hranic.

Díky této změně se jednak zvýší bezpečnost chodců v ulici Zámecká a zároveň sníží riziko nehod na Pernštejnském náměstí, kde se obě ulice setkávaly. Navíc místní komunikace v ulici Zámecká není rozměrově uzpůsobena k podélnému parkování automobilů (nevyhovující šířka komunikace) a nyní zde dochází k častým zácpám. Samotným automobilovým provozem, zde vzniká zvýšená hluková zátěž. Dalším důvodem změny systému dopravního značení je ochrana nemovitého majetku, zvláště pak budov v této oblasti, které postupně pod náporem dopravy degradují a jsou poškozovány.

Předpokládáme, že díky tomuto opatření se částečně sníží počet řidičů, kteří centrem města pouze projížděli, protože nyní pro ně bude jednodušší jezdit ulicí Komenského. Na konci letošního roku dojde k vyhodnocení celé situace.  

Vlevo Zámecká, vpravo Janáčkova. Dopravní situace na Pernštejnském náměstí se zjednoduší. 

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies